Goedkope autolening Autosalon

Ook na Autosalon 2018 een goedkope autolening

Het Autosalon 2018 is ten einde gekomen, maar u heeft nog ruim de tijd om na te denken over welke auto u wilt gaan kopen. De saloncondities blijven immers nog wel even voortduren. U wilt ongetwijfeld nog een paar concessiehouders gaan bezoeken en hier en daar een proefrit maken. Ondertussen rijst ook de vraag: hoe gaan we de nieuwe auto financieren? Gaan we spaargeld gebruiken? Of een autolening afsluiten? Het kan ook een combinatie van beiden zijn.

Goedkope autoleningen tijdens het Autosalon 2018

We hebben gezien dat de banken dit jaar hun uiterste best doen om een goedkope autolening aan te bieden. KBC is gestart met een autolening tegen 0,85% JKP geldend voor nieuwe voertuigen en tweedehands voertuigen jonger dan 3 jaar. Belfius volgde kort daarna met hetzelfde rentetarief. En Beobank ging nog een stap verder door een autolening aan te bieden tegen een rentevoet van 0,65% JKP. Deze rentevoet is geldig voor nieuwe voertuigen en tweedehandswagens, maar dan maximaal 2 jaar oud. Al snel volgden andere kredietverstrekkers. Over het algemeen kunnen we stellen dat de meeste banken hun rentevoeten voor een autolening hebben verlaagd gaandeweg het Autosalon. Er zijn echter ook banken die hun tarieven niet hebben verlaagd. Het blijft dus een kwestie van goed vergelijken.

Saloncondities autoleningen duren nog even voort

Dat het Autosalon is afgelopen, betekent niet dat banken hun rentevoeten weer gaan verhogen. De strijd gaat eigenlijk pas beginnen. De komende weken gaat namelijk de beslissing vallen welke nieuwe auto wordt gekocht. Het Autosalon wordt vaak gebruikt als eerste oriëntatie. Je kunt op 1 dag meerdere auto’s bezichtigen, eens voelen en ruiken en een eerste offerte opvragen. Als je weer thuis bent, gaat de spannende periode beginnen. Binnenlopen bij een concessiehouder in de buurt, nog een keer de auto aftasten en misschien een proefritje maken. Dat de droomauto niet binnen enkele dagen of zelfs enkele weken is aangekocht, is niet vreemd. Dat weten banken maar ook al te goed. Het is dan ook de verwachting dat banken hun scherpe rentevoeten voor een autolening voorlopig zullen aanhouden.

Goedkope autolening Autosalon niet onbeperkt geldig

Een aantal banken heeft de geldigheid van hun huidige aanbod afgebakend. Hieronder vindt u een overzicht van de banken welke een specifieke uiterste datum hebben genoemd.

Bank Rentevoet Geldig tot
Beobank 0,65% 31 maart 2018
Record Bank 0,89% 31 januari 2018
BNP Paribas Fortis 0,90% 28 februari 2018
Fintro 0,90% 28 februari 2018
Argenta 1,25% 31 maart 2018

Wilt u er zeker van zijn dat u de scherpste rentevoet voor een autolening krijgt? Vraag dan nu alvast een offerte bij verschillende banken. De offerte is vaak 2 tot 6 maanden geldig. Op deze manier kunt u rustig de tijd nemen om uw nieuwe auto uit te kiezen.

Vergelijk hier 27 autoleningen en vraag een vrijblijvende offerte aan.